Island er kendt for sine mange varme kilder,
hvor man kan bade udendørs året rundt. Med sin enestående vandsammensætning er Den Blå Lagune et naturfænomen, der ikke findes mage til andre steder i verden. Vandet er udsædvanlig rigt på kisel og mineraler og dets saltindhold nærmer sig Atlanterhavets.
Badning i Den Blå Lagune har vist sig at have lindrende virkning på psoriasislidelser, andre hudsygdomme, samt på forskellige former for gigt.

Kisel og mineraler

Hver time strømmer godt 1000 tons varmt vand ud i Den Blå Lagune. Uanset årstiden er temperaturen i Lagunen stabil. Man kan altid finde en behagelig badetemperatur i lagunen, da vandet bliver køligere ud mod lagunens bredder. Lagunens bund består af porøs lava, og vandet siver langsomt ned i undergrunden igen. Geotermiske alger, salte og andre mineraler, hvoraf størstedelen er kiselpartikler, aflejres på lagunens bund og danner hovedbestanddelene i den kiselmasse, der hjælper så mange psoriasisetikere.

 Behandling og bedring

Lagunens helsebringende virkning blev opdaget ved en tilfældighed. En psoriasisetiker, der var generet af uønsket opmærksomhed i svømmehallerne, begyndte sidst i 70'erne at bade i Den Blå Lagune. Til stor undren for psoriasisetikeren selv - og ikke mindst for den samlede dermatologstand - havde badningen samme generelle lindrende effekt som hav badning under sydlige himmelstrøg. Men ikke alene det, psoriasispletterne forsvandt, og det lykkedes tilmed at holde udbruddene i ave. Behandlinger er meget enkel. De kiselholdige aflejringer fra lagunens bund smøres på huden, og i løbet af kort tid begynder psoriasispletterne at hele. Lagunens varme vand syndes at ordne resten.

 Salt, kisel og badning under åben himmel

Den tid det tager at opnå gode resultater, kan variere en del. De fleste psoriasisetikere får det betydeligt bedre i løbet af meget kort tid, andre må bade dagligt i tre uger eller mere for at opnå gode resultater. 

Badning i Den Blå Lagune er et seriøst alternativ til andre eksisterende behandlingsformer. Ikke mindst for de mange som kun dårligt tåler direkte sol, vil Lagunen være eftertragtet, idet der trods et mildt klima i Island sjældent forekommer stærk sol over en længere periode. Af samme grund kombinerer psoriasisetikere ofte badning i Den Blå Lagune med brug af UB-lamper.

Den behandling der tilbyder i Den Blå Lagune, kan skræddersyes til ethvert behov. Vi anbefaler dog et ophold af mindst tre ugers varighed, hvor der bades i Lagunen i samråd ved behandlings personalet.

Kilde: Islandsrejser