Der findes mange danske haver hvor man kan hente inspiration hvad enten man skal anlægge en helt ny have eller "modernisere" sin egen gamle have.  
 

 


Siolit Flora bruges i mange haver rundt om i Danmark, og vi kommer derfor ofte ud i nogle meget spændende haver. Vi har derfor lavet denne side, hvor der kan kikkes ind i nogle haver der normalt ikke er åben for besøgende.

En have kan indrettes til at være familiens frirum, og der findes en stor mængde at træer og buske der kan opfylde alle ønsker fra havefolkets side. Det betyder at naturen ofte sættes på lidt af en prøve, og at vi senere må konstatere at vort plantevalg ikke var helt rigtig.
 

    


Ved valg af træer til et haveanlæg er det meget vigtigt at vide hvor stor det nu kan blive. Mange er med tiden blevet overrasket over, at en blodbøg kommer til at fylde hele have, eller at man ikke skal parkere sin bil under et lindetræ om sommeren.

Haverummet kan deles i afsnit der kan have forskelligt indhold, være et tema, en farvekombination eller geografisk bestemt. Det er vigtigt at man selv synes om sin have og trives i den. De forskellige kik fra siddepladserne, som man selvfølgelig laver forskellige steder l i sin have, skal være havens nydelsespunkter.
 
Haven er det sted i Danmark der oftest har de fleste fuglearter, for at fuglene har det godt, er det vigtig at de kan finde føde. Insekterne er vigtig for bestøvning og som føde for fuglene. Fælles for alle er vandet, så et nok så lille vandhul i haven virker som en magnet på alle, - også mennesker.
 
Danske haver er blevet noget krukket indenfor de sidste par år. Til stor glæde for plantesælgerne går de fleste krukkeplanter ud og skal fornyes hver år, så den nye havemode betyder at rigtig mange får nye planter hver år at glæde sig over. Glæden ved en have skal helst være for så mange som muligt, at plukke en buket og stille den ind i stuen eller give den væk bør være en hver haveejers ret og "pligt". Glæden ved at give kommer mangefold igen. Viste du at ved at tilsætte en knivspids Siolit Flora til vandet buketten skal stå i, får blomsterne til at holde meget længere end normalt. Vandet holder sig friskt, og kan efterfølgende bruges som vandingsvand til de andre planter.
 
                     

Til inspiration!

        

Tilbage til Siolit Flora