Kilde: Rosenklubben - Dansk Planteskoleejerforening

Siolit Flora & roser !

På alle de udstillinger og messer hvor vi har deltaget, er rosernes sundhed og trivsel et tilbagevendende emne. Ved at købe roser får man både glæder og sorger, det er imidlertid jorden og omgivelserne der i høj grad bestemmer hvad man får mest af. 

I udgangspunktet er alle roser krævende planter, der vil stå i deres eget miljø for at trives godt. Sammenligningen mellem kvinder og roser er ikke helt tilfældig. Pleje og omsorg, - så blomstre de og spreder glæde. Mange dufter tilmed eventyrlig godt.

Siolit Flora har vist sig at have en meget kraftig virkning på især svage og svækkede roser. Ved at gennemvande rodsystemet med en blanding af vand og Siolit Flora, genvinder hovedparten af roserne deres sundhed. Her skal man huske på, at mange af de roser vi har i haverne, er sultne planter. De skal for at yde en god vækst og give mange blomster, have noget at leve af.

Det kræver en langtidsvirkende næring, og her anbefaler vi altid Simontorp´s komposterede kogødning som top dressing eller gravet ned i jorden, som det passer bedst på stedet.

Alle Siolit Flora kunder vi har hørt fra, og som har anvendt midlet til deres roser, giver udtryk for at vækst, bladfarve, sundhed og ikke mindst blomstringen bliver synlig forbedret. Knopper og blomster står mere strunk, så de tåler blæst og rusk bedre. Særlig de gamle storblomstrende sorter kan godt hænge med blomsten efter et godt regnvejr.

Angreb af sygdomme, stråleplet og meldug falder. Forholdsreglerne ved stråleplet, med indsamling og afbrænding af angrebne blade, skal fortsat gøres for at holde denne aggressive svampesygdom i ave.

Siolit´s virkning i jorden giver et større og mere udviklet rodnet, ikke kun roser men generelt alle planter får styrket deres rodnet. Derved øges deres mulighed for optagelse af næringsstoffer fra jorden. Et større rodnet giver samtidig bedre overlevelse i tørkeperioder, det styrker også planternes immunforsvar, at de har adgang til en større mængde næringsstof.

For at Siolit Flora skal virke optimalt, skal det ned til de rødder der skal have gavn af midlet.  En greb kan lave gode vandingshuller til den dybde rodnettet er i, - og så er det gennemvanding der skal til. 5 - 10 liter vand pr. plante, ikke i overfladen, for her ligger rosernes rødder ikke, men i dybden. Se figur 1. Sjatvanding af roser er nok den største dødsårsag her i landet, det får roserne til at tro, at det er deroppe de skal have deres rødder. Det er det ikke, de skal være under podestedet og i god porøs jord med passende næring, - og aldrig spagnum til roser!

Tilbage til forsiden